Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗς ΠΑΙΔΙΚΗΣ HELMEPA

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα το 27ο Συμβούλιο Αντιπροσώπων της Παιδικής HELMEPA διαδικτυακά στο οποίο είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε και εμείς για δεύτερη χρονιά ως εκπρόσωποι της περιφέρειας Θεσσαλίας. Το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήσαμε πέρυσι παρά τις δυσμενείς συνθήκες λόγω πανδημίας, επιλέχτηκε ως το πιο ενεργό από όλες τις εθελοντικές ομάδες της παιδικής HELMEPA που δραστηριοποιήθηκαν στη περιφέρειά μας.

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν και παρουσίασαν το πρόγραμμα μας οι περσινοί μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Αφετών Νεοχωρίου  Δημήτρης και Κίμωνας Ιωάννου καθώς και η νηπιαγωγός  τους κυρία  Κωνσταντίνα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, για κάθε περιφέρεια  παρουσιάστηκαν ενδεικτικά  φωτογραφίες από τις δράσεις της Ομάδας και στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον εθελοντή εκπαιδευτικό που   κάλεσε τα παιδιά να μεταφέρουν τις αγαπημένες τους δράσεις και το περιβαλλοντικό τους μήνυμα. Πιο συγκεκριμένα μίλησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από 13 σχολεία από τις 13 περιφέρειες (Αν. Μακεδονία & Θράκη, Αττική, Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Ελλάδα, Δυτ. Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Κεντρ. Μακεδονία, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο, Πελοπόννησος, Στ. Ελλάδα).

Το μήνυμα που μετέφεραν ο Δημήτρης και ο Κίμωνα ήταν το ακόλουθο:

Σήμερα εδώ που συναντηθήκαμε στο 27ο Συμβούλιο αντιπροσώπων εμείς τα παιδιά έχουμε να σας μεταφέρουμε ένα μήνυμα, το δικό μας μήνυμα που απευθύνεται κυρίως στους μεγάλους.

«Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μεγάλοι

Εμείς τα παιδιά έχουμε καταλάβει πως καθημερινά ασχολείστε με την φροντίδα μας, με την διατροφή μας , την υγεία μας, τη μόρφωσή μας, το μέλλον μας και την ευτυχία μας.

Υπάρχει όμως κάτι που επηρεάζει τη ζωή μας τώρα και στο μέλλον μας και για το οποίο δεν σκέφτεστε και πολλά πράγματα: αυτό είναι το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ που κάθε μέρα μας δίνει όλο και περισσότερα μηνύματα πως δεν του έχετε φερθεί και πολύ καλά μέχρι τώρα. Οι θάλασσες, ο αέρας είναι μολυσμένος, δάση καίγονται, το κλίμα έχει αλλάξει.

Εμείς τα παιδιά έχουμε αποφασίσει να κάνουμε προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος. Να μην πετάμε σκουπίδια και να μειώσουμε το πλαστικό που χρησιμοποιούμε, να ανακυκλώνουμε και να μην ξοδεύουμε άσκοπα το πόσιμο νερό.

Θα ενημερωνόμαστε και θα ενημερώνουμε και τους άλλους για την προστασία του περιβάλλοντος. Βοηθείστε μας όμως κι εσείς.

Ας σεβαστούμε όλα τα ζώα και τα φυτά που ζουν γύρω μας και

Ας συνυπάρξουμε όλοι μαζί ευτυχισμένοι σ’ αυτόν τον υπέροχο πλανήτη.

Γιατί αξίζουμε να ζήσουμε σ’ έναν καλύτερο κόσμο!!!!»

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ